PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA I SVE OKO TOGA - Naruči svoju knjigu

PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA I SVE OKO TOGA

Autor: Grupa autora
Područje: Financije i računovodstvo
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 220
Uvez: Meki

23,89 

Grupa autora aktualizira problematiku procjene vrijednosti nekretnina u vrijeme globalne ekonomske stagnacije i demografskog urušavanja. Njihovi su prilozi utemeljeni na iskustvima iz prakse i prikazani modernim rječnikom.

Opis

O knjizi:

Istina, postoje geografska područja, uglavnom uz obalu i poneku veću gradsku aglomeraciju, gdje je očuvan trend rasta vrijednosti nekretnina. Za nas, kao sadašnje ili buduće kupce, ili prodavatelje nekretnina, od životne je važnosti pokušati proniknuti u buduće smjerove obaju trendova. Procjena tržišne vrijednosti nekretnine može rezultirati nekretninom koja će nam osigurati lijep start na početku životnog puta, uspješnim poslovnim potezom na kojemu ćemo zaraditi puno novca ili jamstvom mirne i bezbrižne starosti, ali i suprotno svemu rečenom. Pri tome važnu ulogu ima realna procjena vrijednosti nekretnina, što je i osnovni sadržaj i namjena ove knjige. Procjena vrijednosti nekretnine izuzetno je opsežan, kompleksan i multidisciplinaran posao, koji mogu uspješno obaviti samo stručne osobe.

Knjiga »Procjena vrijednosti nekretnina i sve OKO toga« okupila je izuzetno stručnu grupu autora koji se bave ovom problematikom, i što je posebno važno, koji joj prilaze s jednom lepezom različitih aspekata. Zajedničko im je što su njihovi prilozi utemeljeni na iskustvima iz prakse, modernim rječnikom rekli bismo »hands on« pristupom. U knjizi su zastupljeni opsežni i kvalitetni prilozi procjene vrijednosti stambenih zgrada, poslovnih prostora, industrijskih postrojenja, građevinskog zemljišta pa čak i jednog parka pejzažne arhitekture. Sustavno je prezentirano utvrđivanje vrijednosti nekretnina za osiguranje, a zanimljiva su, i danas vrlo aktualna, bankarska iskustava u procjeni vrijednosti nekretnina. U tehničkom dijelu nalaze se prilozi o energetskoj učinkovitosti nekretnina i sustavima tehničke zaštite, kao važnim faktorima u procjeni vrijednosti nekretnina. Na kraju knjiga zakoračuje ubudućnost, s prilogom o sustavima pametnih kuća i njihovoj važnosti u procjeni vrijednosti nekretnina.

Autorski prilozi u knjizi obiluju brojnim ilustracijama, koje su dobro oblikovane i vidljive, dovoljno jasne i lijepo osvjetljavaju predmete rasprave. Čitateljima knjige od koristi i pomoći u vlastitom angažmanu vezanom uz procjenu vrijednosti nekretnina može biti i relevantna domaća i svjetska literatura, koja se nalazi na kraju knjige. Isto tako, lakšem snalaženju u tekstovima pridonosi i dobro oblikovano kazalo na kraju knjige. »Procjene vrijednosti nekretnina i sve OKO toga« knjiga je koja sadržava velik broj podataka iz praktičnih primjera, osvjetljava, iz različitih i interesantnih kutova, široko područje nekretnina te upućuje na metode i pristupe vezane za procjene vrijednosti odgovarajućih nekretnina. Stoga, bez obzira na to jeste li profesionalac u poslovima s nekretninama, ili ste naprosto osobno ponukani na procjenu vrijednosti vlastite nekretnine, ovo je knjiga koja mora biti na vašoj polici.

Iz sadržaja:

Tržišna procjena vrijednosti nekretnina – iskustva iz prakse

Procjena vrijednosti nekretnina – zakonski okvir ili…

Utvrđivanje vrijednosti prigodom osiguranja nekretnina

Osnove procjene vrijednosti nekretnina i bankarska praksa

Energetska učinkovitost nekretnina – međunarodne norme i njihova uloga pri procjeni vrijednosti nekretnina

Sustavi tehničke zaštite na nekretnina i njihova važnost u procjeni vrijednosti nekretnina

Sustavi pametnih kuća i njihova važnost u procjeni vrijednosti nekretnina

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka