qLife ČASOPIS - Naruči svoju knjigu

qLife ČASOPIS

Klasici VII, Zima 2020.
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 128
Uvez: Meki

150,00 Kn

U ovom broju časopisa objavljeni su klasici, legendarni tekstovi svjetskih poznatih ekonomista današnjice koje svaki lider mora pročitati

SKU: ddd37a154780 Kategorije: , Oznaka:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O časopisu:

Qlife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom

Krajem tekuće i početkom nove godine u časopisu se objavljuju Klasici, pa je tako i u ovom broju Zima 2020. Klasici su legendarni tekstovi uglednih autora koje bi svaki lider i menadžer trebao pročitati. Riječ je o člancima koji se iz nekog razloga nisu najbolje uklapali u specifične tematske cjeline qLifea, a istovremeno ih se silno želi objaviti.  Pripremljeno je tako šest intrigantnih tekstova vrhunskih svjetskih poznatih autora: Russel Ackoff, Margaret Wheatley, Peter Drucker, Arie de Geus, Russell Ackoff i Harrison Owen.

 

Iz sadržaja:

Klasici VII

Marko Lučić

13

Od mehanicističkog do sustavnog razmišljanja

Russel Ackoff

Svatko od nas ima neku svoju teoriju realnosti – način promatranja svijeta – pa tako govorimo o paradigmi, svjetonazoru, odnosno specifičnom načinu sagledavanja svijeta. U legendarnom tekstu Russela Ackoffa pročitajte više o tome kako se kroz povijest stvarala paradigma na kojoj lideri i menadžeri još uvijek temelje vlastito promišljanje i aktivnosti.

41

Škole kao živi sustavi

Margaret Wheatley

U današnje vrijeme olako spominjemo pojam sustav- sustavno razmišljanje, sustavne promjene, povezanost i mreže. Međutim, iskustvo nam govori kako ipak ne razumijemo što ti pojmovi znače te još manje na koji način utječu na našu svakodnevicu.

67

Strukture modernih organizacija

Peter Drucker

Moderne poslovne organizacije sve su kompleksnije i sve se više razlikuju jedna od druge. Autor u tekstu opisuje nova načela oblikovanja organizacije koja se koriste u modernim poduzećima i institucijama.

85

Izvori konkurentnosti: nekad i danas

Arie de Geus

Direktor strateškog planiranja i razvoja Shella na konferenciji u Istanbulu prvi puta javno je obznanio „četiri zajednička obilježja poslovanja uspješnih dugovječnih kompanija” na temelju kojih je potom nastao svjetski bestseler – knjiga The Living Company.

101

O učenju i sustavima koji potiču učenje

Russell Ackoff

Najveći doprinos ovog teksta zacijelo se ogleda u osvještavanju važnih razlika u komponentama učenja: u definiranju razlike između podataka, informacija, znanja, razumijevanja i mudrosti. Autor je, naime, želio ispraviti pogreške u literaturi o organizacijskom učenju koje redovito iz razmatranja isključuju komponente razumijevanje i mudrost te se učenjem bave isključivo u kontekstu informacija i znanja.

119

Učenje se događa spontano

Harrison Owen

Kreator poznate Open Space Technology piše o vlastitom poimanju organizacije kao prirodnog, a ne mehanički nametnutog procesa stvaranja reda u sustavu. Prema njegovu mišljenju red i organizacija ne nastaju kao nusproizvod napornog rada eksternih agenata (lidera i menadžera) već kao očekivana posljedica životnog progresa sustava.

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

Akcija!

qLife ČASOPIS

Klasici VI, Zima 2019.

Skupina autora

Akcija!

qLife ČASOPIS

Svjesno liderstvo, Proljeće 2019

Skupina autora

Akcija!

qLife ČASOPIS

Razvoj lidera, Jesen 2019.

Skupina autora

Akcija!

QLIFE ČASOPIS

Pozitivne devijacije, Ljeto 2019.

Skupina autora