Akcija!
QLIFE ČASOPIS – Klasici VIII - Naruči svoju knjigu

QLIFE ČASOPIS – Klasici VIII

No. 46, Zima 2021
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2021
Broj stranica: 136
Uvez: Meki

17,92 

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

Mogućnost godišnje pretplate ( 4 broja) uz popust. Na upit emailom.

Opis

O knjizi:

Drevni mudraci, prije 2.500 godina, parabolom o “slijepcima i slonu” ukazivali su na ljudsku tendenciju zagovaranja apsolutne istine na osnovu limitiranog subjektivnog iskustva te na tendenciju žestokog ignoriranja tuđih limitiranih subjektivnih perspektiva koje su – jednako kao i njihove – „malo pogrešne, te malo u pravu“. Što se promijenilo tijekom 2.500 godina? Nažalost, očito ništa.

Iz sadržaja:

9

Klasici VIII

Marko Lučić

15

Sustavna perspektiva transformacijskog liderstva

Russell L. Ackoff

Autor u tekstu tvrdi kako se liderstvo slabo razumije uglavnom zbog toga što je riječ prvenstveno o estetskoj funkciji, a estetiku – općenito gledano – također slabo razumijemo. U zapadnjačkoj kulturi prava uloga i mjesto estetike u razvoju pojedinaca i grupa nije tako dobro shvaćena/prihvaćena kao, primjerice, uloga znanosti, tehnologije, obrazovanja, ekonomije te etike i morala.

41

Inovacije: stvaranje novih vrijednosti

Gary Hamel

Kako stvoriti nove vrijednosti: istinski nove izvore bogatstva, nove prihode od novih kupaca koji kupuju nove proizvode ili usluge koji do jučer nisu postojali? Odakle one dolaze? Navedena pitanja definitivno spadaju u skupinu „prividno jednostavnih“ na koje (pre)često ne znamo odgovoriti – poput djece koju odrasli pitaju o tome „kako bebe dolaze na svijet?“

53

Intervju s Garyjem Hamelom

C. Otto Scharmer

Gary Hamel osnivač je i predsjednik savjetničke tvrtke Strategos, gostujući profesor na London Business School te istaknuti znanstveni suradnik na Harvard Business School. Jedan je od najutjecajnijih mislioca područja strategije u zapadnom svijetu. U suradnji s C.K. Prahaladom začetnik je stvaranja novog jezika strategije, ideja i pojmova kao što su „strateška namjera“, „ključne kompetencije“, „imaginativne korporacije“, „strateška arhitektura“ i predviđanja (budućnosti) industrije. Pročitajte zanimljiv razgovor s njime vođen u sklopu serije intervjua s 25 eminentnih mislioca područja liderstva i strategije koje je sponzorirao McKinsey & Company.

65

Smrtonosne odluke u bolnici „Memorial“

Sheri Fink

Dana 29. kolovoza 2005. godine uragan Katrina obrušio se na grad New Orleans prouzročivši veliku krizu i ogromnu materijalnu štetu. U tekstu „Smrtonosne odluke u bolnici Memorial“ autorica Sheri Fink uvlači nas u gradsku bolnicu „Memorial Medical Center“ kako bismo pratili nastojanja umornih i opterećenih medicinara da unatoč kaosu spase što više ljudskih života. Godine 2010. tekst je nagrađen prestižnom Pulitzerovom nagradom za „najbolji članak u kategoriji istraživačkog novinarstva“.

107

Učenje: osnovni preduvjet organizacijske izvrsnosti

David Berdish

Priča ovog teksta odnosi se na poduzeće Ford Motor Company odnosno na organizacijsku jedinicu te kompanije zaduženu za razvoj električnih sustava i sustava za napajanje gorivom (Electrical and Fuel Handling Division, EFHD). Opisuje skupinu smionih ljudi koji su odlučili postati “…najkvalitetniji proizvođač sustava za napajanja gorivom, pokretanje motora i čišćenje na svijetu.”

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka