Akcija!
qLife ČASOPIS - Naruči svoju knjigu

qLife ČASOPIS

Konflikti, Ljeto 2016.
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2016
Uvez: Meki

150,00 Kn 135,00 Kn

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

SKU: 2249 Kategorije: , Oznake: , ,

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O časopisu:

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Imate li uvijek na umu navedena obilježja konflikta, brojne emotivno-psihološki iscrpljujuće sukobe uspjet ćete transformirati u funkcionalne situacije čime ćete se približiti win-win rješenjima prihvatljivima za obje strane. pa ipak, neće tako biti svaki puta. Zbog predivne različitosti ljudske prirode ponekad ćete se sa sugovornikom složiti o tome kako se “ne slažete” te krenuti dalje svojim putem… oslobođeni bijesa, ljutnje i gorčine prema drugom ljudskom biću, puni razumijevanja i empatije prema drugoj strani koja radi vlastitih genetskih predispozicija i jedinstvenih uvjeta odrastanja i postojanja o promatranoj temi jednostavno misli drugačije.

Iz sadržaja:

9
TEMA BROJA: KONFLIKTI, Marko Lučić

13
 OSNOVNI PRINCIPI IZUČAVANJU KONFLIKATA
 Andrzej Huczynski, David Buchanan

Konflikti predstavljaju fundamentalnu silu koja utječe na sve aspekte života. Riječ je, naime, o posebnom duhovno-emotivnom stanju u koje uglavnom ulazimo zbog različitih ciljeva, interesa i vrijednosti. U organizaciji, konflikti nastaju zbog strukturalnih promjena i promjena korporativne kulture; između pojedinaca, grupa i odjela; uglavnom zbog nasilne implementacije moći, raznih politika, partikularnih stilova vodstva ili procesa odlučivanja.

29
 O KONFLIKTIMA I PROCESU SUKOBLJAVANJA
 Stephen P. Robbins, Tim A. Judge

Na osnovu istinite studije slučaja sukoba koji se dogodio u kompaniji Disney - između predsjednika Uprave Michaela Eisnera i glavnog izvršnog direktora Michaela Ovitza – autori teksta promišljaju o „konfliktu” triju škola oko prave uloge konflikta u grupama i organizacijama: tradicionalne, škole međuljudskih odnosa i interakcijske škole.

59
 INTERVJU S TOMISLAVOM KULJIŠEM
 Davorka Tolić

Razgovor s uglednim terapeutom integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije Tomislavom Kuljišem približava nam činjenicu kako se gotovo sav terapeutski rad na odraslim osobama - pa tako i na liderima i menadžerima s kojima se qLife posebno bavi - u osnovi svodi na „popravljanje“ propusta i pogrešaka roditelja (skrbnika) u periodu ranog djetinjstva.

85
 SDI: UČINKOVITI ODNOSI I UPRAVLJANJE SUKOBOM
 Davorka Tolić

S obzirom na to da nam loše upravljanje sukobima krade vrijeme, novac, zdravlje i zadovoljstvo, nema sumnje da konflikti uzrokuju velike troškove na osobnoj i organizacijskoj razini. Stoga vam u tekstu približavamo SDI - Strength Deployment Inventory - moćan alat koji pomaže ljudima da cijene različitosti, učinkovitije komuniciraju te produktivnije upravljaju konfliktima kako bi transformirali radno okruženje, međuljudske odnose i sâm život.

105
 ALKEMIJA KONFLIKTA
 David B. Pauker

Na primjeru stvarnog sukoba u producentskoj kući, autor nam približava sedam istina o konfliktu, sedam elemenata povezivanja, dva ključna načela i tri alata za podršku koje on – kao pregovarač i medijator golema iskustva – koristi prilikom razrješavanja konflikta.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Karakter

Uvez

Autor

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

STRATEGIJA SUKOBA