ODNOSI S JAVNOŠĆU U FUNKCIJI POTPORE ARHIVSKOM MENADŽMENTU I MENADŽMENTU DOGAĐANJA - Naruči svoju knjigu

ODNOSI S JAVNOŠĆU U FUNKCIJI POTPORE ARHIVSKOM MENADŽMENTU I MENADŽMENTU DOGAĐANJA

Autor: Pavelin, Goran
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 425
Uvez: Meki

29,99  (225,96 kn)

Glavni razlog postojanja suvremenih arhiva, prema percepciji većine korisnika i javnosti, jest ponuditi građanima osjećaj identiteta, mjesta, povijesti, kulture te osobne i zajedničke memorije. Ova će knjiga pomoći svima onima koji žele saznati kako kvalitetno komunicirati s javnošću s ciljem poboljšanja arhivskoga menadžmenta.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2031 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U knjizi se iznosi zamisao nastala tijekom višegodišnjeg proučavanja društvene uloge arhiva. U prvotnim fazama proučavanja autor je bio fokusiran na korisničke studije, a onda i na širi pojam javnosti i interesno-utjecajnih skupina. Ovom knjigom autor želi pružiti dodatne mogućnosti poboljšanog komuniciranja i učinkovitijeg arhivskog djelovanja. Stvaranje profesionalne prepoznatljivosti i očekivanje društvene prihvaćenosti te javni zagovor zasigurno predstavljaju golem izazov arhivistima.

Potreba širenja arhivističke profesije – koja se bavi prikupljanjem, pohranjivanjem i čuvanjem gradiva i davanjem istog na uporabu – navodi na reorganizaciju poslovanja i funkciju promoviranja javnih programa. S druge strane, ukoliko se odnosi s javnošću ne integriraju kao ključni dio arhivskog programa, arhiv se shvaća sve više odgovornijim nakon što javni odnosi postanu dijelom arhivističkih djelatnosti, dugoročnih planova i arhivskih ciljeva.

Iz recenzija:

Ova znanstvena autorska knjiga bavi se načinom na koji se doživljavaju arhivske ustanove u javnosti. Riječ je o izvornom djelu na hrvatskom jeziku, koje je znanstveno relevantno jer analizira trendove u arhivskim institucijama u svijetu. Knjiga je namijenjena i drugim baštinskim institucijama koje nastoje unaprijediti kvalitetu svoje komunikacije s javnošću s ciljem poboljšanja vlastitoga organizacijskog menadžmenta i menadžmenta događanja. Važnost očuvanja baštine te mogućnost njezina korištenja u obrazovne, kulturne i ine svrhe, što je u fokusu ove knjige, potpuno opravdava objavljivanje ovog djela. Doc. dr.sc. Đorđe Obradović, Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za komunikologiju

Iz sadržaja:

Predgovor / Odnosi s javnošću u funkciji potpore arhivskom menadžmentu / Mogućnosti primjene odnosa s javnošću u poslovanju suvremenih arhiva / Odnosi s javnošću arhiva s aspekta volonterskog menadžmenta / Uloga savjetovanja odnosa s javnošću u stjecanju arhivske financijske potpore / Odnosi s javnošću u funkciji potpore menadžmentu arhivskih događanja / Event management ili upravljanje događanjima / Integriranje događaja u plan arhivskih odnosa s javnošću / Istraživanje hrvatskih državnih arhiva o upravljanju organiziranih događanja / Pogovor / Popis ilustracija / Prilozi / Literatura

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ODNOSI S JAVNOŠĆU U FUNKCIJI POTPORE ARHIVSKOM MENADŽMENTU I MENADŽMENTU DOGAĐANJA”

Povezane knjige - Naša preporuka