OSOBNI LEKSIKON - Naruči svoju knjigu

OSOBNI LEKSIKON

Lirska autobiografija
Autor: Srića, Velimir
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: biografija
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 192
Uvez: Meki

22,00  (165,76 kn)

Velimir Srića o sebi iskreno, o mnogostranim područjima i talentima koji su vodili i ispunjavali njegov bogat život i karijeru.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13679 Kategorija: Oznake: ,

Opis

O knjizi:

Velimir Srića je profesor, konzultant i povremeni političar s doktoratom iz menadžerske informatike. Ekspert je Svjetske banke, bivši ministar znanosti i predsjednik Skupštine Zagreba. Predavao je u Los Angelesu, Pekingu, Šangaju, Dubaiju i širom regije. Odan je supruzi i djeci, voli gitaru, šah, poeziju i Zen. Vjeruje da je smisao života u traženju i da najvažnije stvari u njemu nisu stvari. Više ga ne smeta što je srce uvijek jače od mozga.

O svojoj knjizi on kaže:

“Netko je rekao da su sjećanja kao vatra koja grije iznutra, ali nas, ako je bolna i jaka, može spaliti. Ova je knjiga pokušaj da sebe i sve kojima je do mene ikad bilo stalo zagrijem tom opasnom vatrom, ali ne zato da tugujemo za onim što je prošlo, nego da se radujemo jer se sve to dogodilo i ostalo zapisano.

Kako su moja prva iskustva djelovala na mene? Jesu li me pokvarila i uništila nevinu naivnost koja resi svačiju mladost? Jesu li me poboljšala i podarila mi zrelost? Zašto ih još uvijek pamtim, većinu tako dobro?

Mislim da je ljudski život hrpa nepouzdanih sjećanja. Kad smo mladi, imamo ih malo, kako starimo ona se gomilaju. Naša su sjećanja poput vode, stalno se nekud kreću i mijenjaju oblik, katkad se gube u nekom ponoru mozga, a pokatkad jednostavno ishlape. Neposlušna su poput riječnih bujica i nestalna poput isušenih močvara pa često najbolje pamtimo ono što smo zapravo izmislili ili ono što bismo htjeli zaboraviti.”

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka