RADIKALNOST LJUBAVI - Naruči svoju knjigu

RADIKALNOST LJUBAVI

Autor: Horvat, Srećko
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 128
Uvez: Tvrdi

13,14 

Ljubav treba ponovo izmisliti, danas više no ikad, tvrdi filozof Srećko Horvat u ovom lako čitljivom rukopisu koji će jednako zaintrigirati kako romantičare, tako i revolucionare. Govori kako je civilizacija ubila ljubav – i u toj smo revoluciji obvezni sudjelovati svi.

SKU: 2102 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Što bi se dogodilo da, bez straha od mogućih odgovora, glavnim revolucionarima 20. stoljeća – od Lenjina do Che Guevare – možemo postaviti naizgled naivna pitanja o ljubavi? I kakva je situacija danas, kad smo u svjetlu novih tehnologija suočeni s hiperinflacijom seksa? Ima li za ljubav mjesta na Trgu Tahrir ili u pokretu Occupy? Ovo su samo neka od pitanja na koja filozof Srećko Horvat traži odgovore u svojem najnovijem eseju ‘Radikalnost ljubavi’.

Dubinski uvid, neočekivane paralele i intrigantni zaključci čine Horvatovu ‘Radikalnost ljubavi’ nezaobilaznim štivom koje je privuklo međunarodnu pozornost u svojem engleskom izvorniku te je već prevedeno na deset svjetskih jezika.

Iz recenzija:

Veza između politike i seksualnosti/ljubavi bila je na ljevici jako često zamućena i mistificirana – od tradicionalnoga komunističkoga konzervativizma u erotici preko smiješnih pseudorevolucionarnih ekscesa ‘seksualne revolucije’ pa sve do ludila političke korektnosti. U ovoj knjizi koja se lako čita Horvat stvari jednostavno izvodi na čistac: kao prvo, bez srama govori o ljubavi, a ne o seksu, koji je još odavno izgubio svoju subverzivnu oštricu; kao drugo, iznosi da je radikalnost ljubavi sila koja se odupire samim temeljima liberalne permisivnosti. Slavoj Žižek

Da ste diktator, što bi vam se činilo najkorisnijim sredstvom za kontrolu i pritisak? Ovaj vam esej pruža odgovor: žudnja, ljubav, seksualnost, užitak – to su sile koje su oduvijek prijetile podrivanjem društvenog poretka, od Lenjinove Rusije do Homeinijeva Irana. No ljubav nije jedina stvar o čijem potiskivanju diktatori sanjaju. To je i magma revolucionarne politike. Radikalnost ljubavi istodobno iskri i žari te nudi dubinski uvid u reakcionarnu i revolucionarnu politiku ljubavi. Eva Illouz

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RADIKALNOST LJUBAVI”

Povezane knjige - Naša preporuka