ZAŠTITA OKOLIŠA - Naruči svoju knjigu

ZAŠTITA OKOLIŠA

Autor: Briški, Felicita
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 296
Uvez: Meki

19,11 

Udžbenik pruža sažetu analizu sastavnica okoliša na Zemlji, opisuje ljudsku ovisnost o okolišu te utjecaj različitih izvora onečišćenja na zdravlje ljudi. Dragocjen je izvor znanja studentima i stručnjacima različitih profila koji se bave tematikom okoliša.

Opis

O knjizi:

Pri pisanju ovoga udžbenika osnovna je želja autorice bila poticanje studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i drugih čitatelja na zanimanje za zaštitu okoliša, kao i lakše razumijevanje kompleksnoga funkcioniranja prirodnih ekosustava da bi se lakše suočili s današnjim izazovima u okolišu, ali i onima u budućnosti. U tekstu se objašnjava utjecaj različitih izvora onečišćenja na abiotske i biotske resurse i zdravlje ljudi, opisuju se osnovni fizikalni, fizikalno-kemijski i biološki procesi i izbor procesne opreme za obradu nastalih otpadnih tokova.

Tekst se izrazito oslanja na prethodno publicirane podatke i u stvarnosti je produkt velikog broja istraživača i znanstvenika čija su otkrića i promišljanja temelj na kojima počiva ovaj udžbenik. Udžbenik slijedi izvedbeni program kolegija Zaštita okoliša i namijenjen je studentima 2. godine preddiplomskih studija Kemijsko inženjerstvo i Ekoinženjerstvo Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Iz sadržaja:

  1. Svijet u kojem živi ljudska populacija, posljedice onečišćenja okoliša i zakonodavstvo
  2. Prirodne i otpadne vode, procesi obrade otpadne vode i procesna oprema
  3. Tlo i onečišćenje tla, uporaba zemljišta, čvrste otpadne tvari, te procesi i postupci njihove obrade
  4. Zrak i onečišćenje zraka, smanjenje ozona u stratosferi i prodor UV-B zraka, staklenički plinovi i učinak staklenika, globalno zagrijavanje i promjena klime
  5. Ostale vrste i izvori onečišćenja: pesticidi, izvori onečišćenja pri proizvodnji električne energije, svjetlosno onečišćenje, buka kao izvor onečišćenja, te radioaktivno onečišćenje i zbrinjavanje radioaktivnog otpada

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka