ODRAST - Naruči svoju knjigu

ODRAST

Pojmovnik za novu eru
Autor: Demaria, Federico; Giorgos, Kallis
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 416
Uvez: Tvrdi

149,00 Kn

Sjajan pojmovnik! Čitav niz međunarodnih autora daje briljantan pregled novog područja ekonomije koja se odriče opsesije rastom. Natuknice su sažete, ali rječite, stručne, a opet orijentirane prema djelovanju.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Odrast – pojmovnik za novu eru međunarodni je priručnik o odrastu koji jezgrovito i pristupačno prikazuje glavne izvorne prijepore, temeljne ideje, strateške smjernice i poveznice sa srodnim svjetonazorima. Autori tekstova objavljenih u ovoj knjizi pripadaju različitim školama mišljenja i disciplinama, dolaze iz različitih životnih sfera; oni su antiutilitaristi, bioekološki ekonomisti, ekonomisti stabilnoga stanja, (neo)marksisti, politički ekolozi, sadtopisti, te aktivisti i praktičari.

Odrast (eng. degrowth) odbacivanje je iluzije o rastu kao rješenju za prosperitet u budućnosti i poziv na promišljanje proizvodnje i potrošnje potrebne za dostojan život u granicama ekološke održivosti planeta. Jer, ako želja za rastom izaziva krizu, i ekonomsku, i ekološku, i društvenu – kao što tvrde autori u ovom zborniku – rast nije rješenje. Srećom, u praksi se pojavljuju alternativna rješenja, novi oblici življenja, proizvodnje i potrošnje, koji svima mogu osigurati sredstva za život bez rasta. Cilj je promišljanja u pojmovima odrasta izgraditi paradigmu koja sadržava i ekološku održivost i veću društvenu pravednost.

Iz sadržaja:

O AUTORIMA / UVOD: ODRAST/ PRISTUPI PROUČAVANJU ODRASTA / Antiutilitarizam / Bioekonomija / Ekonomija stabilnog stanja / … / JEZGRA / Autonomija / Bruto domaći proizvod / Dekolonizacija imaginarija / … / DJELOVANJE / Digitalna zajednička dobra / Dijeljenje posla / Direktna demokracija / … / SAVEZI / Buen vivir / Ekonomija stalnosti / Feministička ekonomija / OD MJERE ŠTEDNJE DO DEPENSEA / LITERATURA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ODRAST”

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

Akcija!

DOP – Društveno odgovorno poslovanje

Suvremena teorija i najbolja praksa

Kotler, Philip; Lee, Nancy

MEGAPROMJENA

Kako će izgledati svijet 2050.

Andrews, John; Franklin, Daniel

Akcija!
Nema na zalihi