RAZUMJETI NOVINARSTVO - Naruči svoju knjigu

RAZUMJETI NOVINARSTVO

Autor: Lynette Sheridan Burns
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 212
Uvez: Meki

25,08 

Priručnik o novinarstvu namijenjen studentima novinarstva i novinarima početnicima. Autorica, dugogodišnja novinarka, opisuje kako izgleda novinarstvo u praksi – kako se prikupljaju vijesti, kako procijeniti izvore vijesti, kako urediti i oblikovati članak, kako izgleda rad s riječima u praksi.

Opis

O knjizi:

Novinari djeluju u interesu javnosti i govore istinu čak i onda kada ju je teško i opasno govoriti – zato je njihova profesija pod stalnim pritiskom, kao i njihov profesionalni integritet.

Tržišno vođeno novinarstvo i medijska industrija, umrežavanje i koncentracija, smanjuju slobodu i kreativnost novinara na račun uspona odnosa s javnošću i reklamne industrije. Novinari se moraju znati nositi s tim složenim društvenim zakonima i mehanizmima, odnosno moraju znati kako pisati zanimljivo i privlačno, ali i korisno za javnost te prihvatljivo za medijsko tržište.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / OD „ZNATI KAKO“ DO „BITI U STANJU“ / Uvod / Novinarstvo u praksi / Novinarstvo kao donošenje odluka / NOVINARSTVO U PRAKSI / Pronalaženje vijesti / Odabir vijesti / Prikupljanje vijesti / Procjena izvora vijesti / Oblikovanje vijesti / Uređivanje vijesti / Raditi s riječima / Bibliografija / Kazalo pojmova

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RAZUMJETI NOVINARSTVO”

Povezane knjige - Naša preporuka