ČEMU SOCIOLOGIJA - Naruči svoju knjigu

ČEMU SOCIOLOGIJA

Razgovori s Michaelom Hviidom Jacobsenom i Keithom Testerom
Autor: Bauman, Zygmunt
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 152
Uvez: Meki

13,27 

U vrijeme raširenog nepovjerenja u vrijednost sociologije i društvenih znanosti općenito, ova kratka knjiga jednog od vodećih svjetskih mislilaca nudi angažirane, zanimljive i važne argumente o potrebi za sociologijom.

SKU: 2107 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U nizu razgovora Zygmunt Bauman objašnjava važnost sociologije u tumačenju punine ljudskog života. No, sociologija koju on zagovara interpretira “svrhu” kao nešto više od ekonomskog uspjeha i znanje kao nešto više od sakupljanja činjenica. Bauman snažno zagovara prakticiranje sociologije kao trajnog dijaloga s ljudskim iskustvom pozivajući nas na taj način na preispitivanje zdrave logike naših svakodnevnih života. Autor također iznosi načela koja formiraju njegov rad te koja se odražavaju na njegov život i karijeru, kao i na ulogu sociologije u suvremenom, fluidno modernom društvu.

Baumanova knjiga stoji kao svjedočanstvo njegova vjerovanja u trajnu relevantnost sociologije. Istovremeno ona je i poziv svima nama da počnemo preispitivati svijet u kojem živimo, odnosno da se transformiramo iz žrtve okolnosti u krojača vlastite povijesti jer, na kraju dana, upravo je to svrha ove društvene discipline.

Iz recenzija:

Knjiga ‘Čemu sociologija?’ izazovno djelo velikog suvremenog sociologa Zygmunta Baumana, zaokupljeno je dijaloškim promišljanjem bitnih problema modernog svijeta i društva. Ono nastoji pokazati – i u tome  uspijeva – čemu služi sociološka znanost i koji su njezini specifični prinosi tumačenju i svladavanju velikih problema pred kojima se, kratkoročno i dugoročno, nalazi ljudsko povijesno iskustvo. Ono sociologiju i definira kao „dijalog s ljudskim iskustvom“, što je svakako jedna od najširih i najangažiranijih definicija te znanosti.

Prof. dr. sc. Rade Kalanj

Iz sadržaja:

Predgovor 7

Uvod 11

Što je sociologija? 17

Zašto se baviti sociologijom? 45

Kako se baviti sociologijom? 77

Što se sociologijom može postići? 115

Pogovor (Tijana Trako Poljak) 143

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ČEMU SOCIOLOGIJA”

Povezane knjige - Naša preporuka