KORPORATIVNO UPRAVLJANJE - Naruči svoju knjigu

KORPORATIVNO UPRAVLJANJE

Priručnik
Autor: Gažić, Ivana; Hartzler, Darrin
Područje: Menadžment
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 366
Uvez: Meki

38,36  (289,02 kn)

Priručnik koji na praktičan i sažet način obrađuje zakonski i regulatorni okvir u kojemu djeluju hrvatske kompanije te naglašava najbolje međunarodne prakse i nudi smjernice društvima koja žele poboljšati korporativno upravljanje.

Opis

O knjizi:

Priručnik za korporativno upravljanje za hrvatske kompanije sadrži dobre prakse korporativnog upravljanja kojima moraju stremiti kompanije u Republici Hrvatskoj. Nudi smjernice za kompanije koje su već uvrštene i za one koje se namjeravaju uvrstiti na Zagrebačku burzu, pri čemu su predstavljeni svi aspekti dobrog upravljanja važni za osiguravanje održivosti i privlačenje ulaganja.
Namijenjen je društvima uvrštenima na Zagrebačku burzu, društvima koja planiraju uvrštenje, ali i svim društvima koja žele slijediti najviše standarde upravljanja kako bi osigurali održivost te privukli ulaganja.
Priručnik je namijenjen i svim drugim pravnim i fizičkim osobama, institucijama i organizacijama kojima je cilj podizanje kvalitete razine upravljanja u kompanijama kako bi se time povećala njihova vrijednost, ali i vrijednost gospodarstva u cjelini.

Iz sadržaja:

UVOD U KORPORATIVNO UPRAVLJANJE / OPĆA STRUKTURA UPRAVLJANJA DIONIČKIM DRUŠTVOM / OPĆI AKTI DRUŠTVA / ODBOR DRUŠTVA / IZVRŠNI UPRAVLJAČKI ORGANI / GLAVNI TAJNIK DRUŠTVA / UVOD U PRAVA DIONIČARA / GLAVNA SKUPŠTINA / IMPLIKACIJE PROMJENA TEMELJNOG KAPITALA NA KORPORATIVNO UPRAVLJANJE / DIVIDENDE / UTJECAJ VRIJEDNOSNIH PAPIRA NA KORPORATIVNO UPRAVLJANJE / VAŽNE KORPORATIVNE TRANSAKCIJE / OBJAVLJIVANJE INFORMACIJA / POSTUPCI NADZORA, KONTROLE I REVIZIJE

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “KORPORATIVNO UPRAVLJANJE”

Povezane knjige - Naša preporuka